Enkel pærekake

En deilig kake med norske pærer som også passer godt som dessert med krem eller is til.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 l vann
  • 2 dl sukker
  • 2 stjerneanis (kan sklyfes)
  • saften av 0,5 sitron
  • 4 pærer
  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 10 valnøttkjerner

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, sukker og stjerneanis.
  2. Skrell pærene. Del dem i to og fjern kjernene.
  3. Ha pærene i laken og la dem trekke i ca. 5 minutter. Dette gjøres for å få de fine og møre. Har du godt modne pærer kan du droppe denne prosessen. Avkjøl gjerne i laken. Om du skal bruke pærene med det samme tar du pærene opp av laken og avkjøler dem.
  4. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett et og et egg.
  5. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør om.
  6. Finhakk valnøttene.
  7. Smør en rund bakeform på 22 cm. Strø valnøtter langs kanten og hell i røren.
  8. Stikk pærene ned i kaken og dryss resten av valnøttene over.
  9. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 35 minutter.
  10. Server kaken gjerne med vaniljeis eller pisket krem.

 

Syltede pærer kan gjerne lages på forhånd og oppbevares i laken på tette glass. Det er en nydelig dessert i seg selv.

Del på Facebook